מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק ס"ע 18417-05-10 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ס"ע 18417-05-10

תאריך פרסום : 23/06/2013 | גרסת הדפסה
ס"ע
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
18417-05-10
29/01/2013
בפני השופט:
אסנת רובוביץ - ברכש

- נגד -
התובע:
מלכה לניר
עו"ד חיים סודקביץ
הנתבע:
1. דורון בן דיקון
2. פלפליקו בע"מ

עו"ד תקוה עמית
פסק-דין
1.         הסוגיה העיקרית שבאה לפתחנו בתיק זה היא שאלת זכאות התובע לפיצויי פיטורים ממעסיקו האחרון,  נוכח טענת התובע  כי  המשיך לעבוד בצורה סדירה ורצופה גם לאחר חילופי המעבידים במסעדה בה עבד, זאת מבלי שהמעסיק הקודם שילם לו פיצויי פיטורים, למרות שהגיע עימו להסכם פשרה, במסגרת תיק אחר.

אלו העובדות הרלוונטיות כפי שהן עולות מכתבי הטענות, מעדויות הצדדים ומהמסמכים שהוגשו  לתיק בית הדין :

2.         התובע עבד במסעדת "פלפליקו" בגני תקווה (להלן: "המסעדה") החל מחודש 2/1994 ועד ליום 1.6.2009, כשבמהלך תקופה זו היו הפסקות בעבודתו של התובע (סעיפים 3,4 לתצהיר התובע) אשר על משמעותן נעמוד בהמשך.

3.         עד לסוף חודש 2/2007 היתה המסעדה בבעלותו של מר ציון אוחיון, דודו של התובע (להלן: "התקופה הראשונה").

בשלב כלשהו במהלך התקופה הראשונה - החל משנת 2001 ועד לסוף חודש 2/2007 -  עבד התובע כמנהל המסעדה.

4.         ביום 23.1.2007 נחתם בין מר ציון אוחיון לבין הנתבע 1 הסכם שכותרתו, הסכם הפעלה+אופציית רכישה, שעניינו העברת הזכות לניהול המסעדה לידי הנתבע 1, החל מיום 28.2.2007 (נספח ג' לתצהיר התובע).

5.         התובע המשיך בעבודתו במסעדה, גם לאחר שזכויות הפעלתה עברו ממעסיקו הקודם, וזאת עד ליום 1.6.2009 (להלן: "התקופה השנייה"). בתקופה זו לא היה עוד התובע מנהל המסעדה אלא אחראי משמרת.

6.         ביום 13.5.2009 הוציא התובע לנתבעת 2 מכתב המודיע על התפטרותו מעבודתו, שתיכנס לתוקף ביום 1.6.2009, עקב הרעה בתנאי עבודתו (נספח ד1' לתצהיר הנתבע 1). הנתבעים קיבלו את התפטרותו של התובע בדין מפוטר וביקשו ממנו לחתום על כתב סילוק, שבו מאשר הוא כי קיבל מהנתבעת 2  את כל הסכומים שהגיעו לו בגין תקופת עבודתו (סעיף 44 לתצהיר הנתבע 1; נספח ז' לתצהירו ונספח ד' לתצהיר התובע). התובע סירב לחתום על כתב הסילוק ולאחר חילופי מכתבים בין ב"כ הצדדים, שמהם עולה כי הצדדים היו חלוקים ביניהם בנוגע לסכום פיצוי הפיטורים המגיע לתובע (נספחים ח',ט', י', יא' לתצהיר הנתבע 1) שילמה הנתבעת לתובע ביום 21.6.2009 פיצויי פיטורים בסך 19,973 ש"ח לתקופה 1.3.2007 - 31.5.2009 (כעולה מתלוש שכר לחודש 5/2009; נספח ט' לכתב ההגנה; סעיף 28 לתצהיר התובע).

7.         ביום 11.5.2010 הוגשה התביעה שלפני.

8.         ביום 2.6.2011 הגישו הנתבעים בקשה לצרף את מר ציון אוחיון כנתבע נוסף לתיק ולחלופין למשלוח הודעת צד ג' נגדו. בקשתם נדחתה בהחלטתה של כב' השופטת יהלום מיום 8.8.2011.

הליכים משפטיים בין התובע לבין מר ציון אוחיון

9.         בתקופת העסקתו השנייה של התובע, פתח התובע 3 הליכים משפטיים נגד מר ציון אוחיון. שניים מהם הסתיימו והשלישי עודנו מתנהל:

            (א)       עב 2709/08 בבית הדין האיזורי לעבודה בתל אביב           

ביום 10.2.2008 הגיש התובע לבית הדין האיזורי לעבודה כתב תביעה נגד מר ציון אוחיון לתשלום פיצויי פיטורים וזכויות סוציאליות שונות (נספח ה' לתצהיר התובע). ביום 23.12.2008 הגיעו הצדדים לפשרה אשר קיבלה תוקף של פסק דין, לפיה ישלם מר ציון אוחיון לתובע סך כולל של 40,000 ש"ח נטו.

            (ב)       תא"מ 1354-08 בבית משפט השלום ברמלה

בשנת 2008 הגישה "החברה המרכזית להפצת משקאות קלים בע"מ" - ספק של המסעדה - בקשה לביצוע שטר, בלשכת ההוצאה לפועל, נגד התובע. התובע הגיע להסדר עם אותו ספק לפיו ישלם לו 5,000 ש"ח לסילוק החוב וכן הגיש הודעת צד ג' נגד מר ציון אוחיון, לפיו על מר ציון אוחיון לשפותו בסכום ששילם לספק, שכן הוא - אוחיון - הינו הבעלים של המסעדה ואילו התובע הינו שכיר בלבד אשר חתם על השטר מתוקף יפוי כוח שניתן לו לניהולה השוטף של המסעדה.

פסק הדין בהליך זה ניתן ביום 6.12.2010 (נספח ב1 לתצהיר התובע) ובו נקבע כי התובע " חתם על שטר החוב במסגרת תפקידו כשכיר של צד ג' וכשלוח שלו" וכי מדובר בחוב של צד ג' - מר ציון אוחיון - ולפיכך עליו לשפות את התובע בגין חוב זה (סעיפים 8,10 לפסק הדין). בפסק הדין נקבע כי מר ציון אוחיון ישפה את התובע בסך של 2,500 ש"ח ולא במלוא הסך של 5,000 ש"ח וזאת מן הטעם שהתובע גרם נזק למר ציון אוחיון בכך שהגיע להסדר הפשרה עם הספק בגין חובו של מר ציון אוחיון לאותו ספק, בטרם נודע למר אוחיון על ההליך ובטרם ניתנה לו הזדמנות סבירה לטעון בעניין.

            (ג)       ת"א 1299/09 בבית משפט השלום ברמלה

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ